Hypnotherapie

Hypnotherapie is een effectief middel om diep in jezelf aan de slag te gaan met ontdekken (wat wil ik, wat is er met me aan de hand, welke kant wil ik op?), het opruimen van obstakels (zo’n stem die van binnen steeds zegt dat je het beter moet doen bijvoorbeeld) en heling van beschadigingen door nare ervaringen in ons leven.

Hoe werkt hypnotherapie?

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van hypnotische trance om dieper van binnen aan de slag te gaan met de veranderingsprocessen om jouw gewenste doelen te bereiken. Hypnotische trance is een staat van een diepe ontspannen concentratie. Misschien ben je al bekend met de alledaagse trance? Denk aan het lezen van een boek, het kijken van een film, aan dagdromen of op de automatische piloot ergens naartoe rijden. Hypnotische trance kun je ervaren als een trance die dieper gaat en die je in staat stelt om dieper van binnen en op een andere manier aan de slag te gaan met veranderprocessen. Wanneer je in hypnotische trance bent, slaap je niet. Je kunt ieder moment terugkeren naar het hier-en-nu. 

Wat doet hypnotherapie?

Hypnotherapie opent de deur naar werken in het onbewuste om zo gebruik te kunnen maken van het reeds in ons aanwezige zelfhelend vermogen. Je hebt het misschien niet door maar je lost allerlei problemen in je leven zelf al op. Dit doe je door er over te praten, na te denken, het tijd te geven en er over te dromen. Jij beschikt namelijk over de mogelijkheid met oplossingen te komen, dingen te verwerken, dingen een plekje te geven en te groeien als mens. Hypnotherapie helpt jou te doen wat je zelf ook al doet maar wat nu even niet lukt. We zetten hypnotherapie in zodat jij jouw weg weer vindt richting de oplossing. Het werken in trance versnelt jouw proces omdat je de mogelijkheden in jou kunt gebruiken waar je met denken en praten misschien niet bij kunt komen. Het is echt iets wat je moet meemaken zodat je de positieve effecten ervan kunt ervaren!

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over.